2017.január23.hétfő

Ma Zelma és Rajmund névnapja van.

Mégis nyomoznak a francia diáklány ügyében

A rendőrség megkapta a 2009-ben eltűnt francia diáklány volt barátjának tanúvallomását. Ez alapján a nyomozók úgy döntöttek, hogy további vizsgálatokra lesz szükség a 4 és fél éve eltűnt Ophelia Bretnacher ügyében.

Több mint 4 év után további nyomozást rendelt el az ügyészség az eltűnt francia diáklány Ophelia Bretnacher ügyében. Az olasz hatóságok elküldték a magyar nyomozóknak az egyetemista volt olasz barátjának tanúvallomását. A Fővárosi Főügyészség egyelőre szűkszavúan nyilatkozik a vallomásról, de az biztos, hogy újra tanúkat idéznek be az ügyben és május 9-ig meghosszabbították a nyomozás határidejét.

Ophélie Bretnacher az Erasmus ösztöndíjjal jött Magyarországra, a Budapesti Corvinus Egyetemre. 2008. december 4-én tűnt el Budapesten. Utoljára egy térfigyelő kamera felvételén látták a Madách tér közelében, amint elhagy egy éjszakai klubot. 

Táskáját és mobiltelefonját később a Lánchídon találta meg két olasz fiatalember. Hetekig komoly bűnügyi és diplomáciai  összeesküvés elméletek születtek a francia diáklány eltűnéséről. Barátai és családja többféleképpen próbált rátalálni, sikertelenül. Végül a Dunában találták meg a holttestét hónapokkal az eltűnése után, ez úgy tűnt, hogy a rendőrség teóriáját igazolja, vagyis, hogy a lány leugrott a hídról. Ophelia családja azonban nem elégedett meg ezzel az eredménnyel újabb és újabb eljárást szerettek volna. 

Úgy látszik, hogy négy év után most ismét új információkat lehet majd tudni a francia diáklány titokzatos eltűnéséről. Néhány hete megtalálták a Dunában Ráckevénél azt a brit diákot, aki szintén a Lánchídról tűnt el szilveszter éjjelén. A BRFK szerint ő is a vízbe ugrott a hídról.