2017.február21.kedd

Ma Eleonóra névnapja van.

MÁSHOL

Kiderült kik lettek György herceg keresztszülei

Hét keresztszülővel dicsekedhet György herceg, az Egyesült Királyság majdani uralkodója. A neveket hetek óta folyamatosan találgatta a brit sajtó és a fogadóipar, a keresztszülők kilétét a szerdai esemény előtt pár órával közölte a királyi udvar. 

A legközelebbi rokon a keresztszülői névsorban Zara Tindall, aki Vilmos herceg első unokatestvére. Jamie Lowther-Pinkerton Vilmos herceg és öccse, Harry egykori személyi titkára, Hugh Grosvenor gróf a leggazdagabb brit ingatlanbirtokos család ifjú sarja. William van Cutsem Vilmos és Harry gyermekkori barátja, ugyancsak egy nagybirtokos nemesi család gyermeke. Julia Samuel az autóbalesetben elhunyt Diana hercegnőnek volt az egyik legközelebbi barátja, Oliver Baker Vilmos és Katalin egykori egyetemi évfolyamtársa, Emilia Jardine-Paterson pedig Katalin hercegnő középiskolai diáktársa volt.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő július 22-én született első gyermekének keresztszüleit a szerda délutáni keresztelő előtt néhány órával nevezte meg az udvar. A három hónapos György herceget Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága kereszteli délután a Szent James-palota királyi kápolnájában.