2017.február21.kedd

Ma Eleonóra névnapja van.

MÁSHOL

Az étterem saját twitter oldalán állt bosszút a kirúgott szakács

Ha twitter oldalt csinálsz a vállalkozásodnak, ügyelj arra, kinél vannak a felhasználói jogok. Ezt a leckét saját kárán tanulta meg egy brit étterem vezetése. 

Akit kirúgnak, szívesen áll bosszút a főnökein. Így volt ez Jim Knight-tal is, aki szakácsként dolgozott a Plough nevű brit étteremben. Amikor karácsony előtt egy héttel kirúgták, gonosz ötlete támadt. Nem volt másra szüksége, csak a vendéglő twitter oldalára.

Annak idején az ő ötlete volt, hogy a közösségi média új fórumán is hirdesse magát az étterem. A főnökök így őt bízták meg a twitter oldal kialakításával és működtetésével. Idővel azonban elfeledkeztek erről, így ezt a jogosultságot sem vették el tőle, amikor felmondtak neki – írja a CNN. 

Knight ki is használta ezt, elküldése után pár perccel a következő üzenetet tette ott közzé: „Legyen ez lecke minden rossz vendéglátóipari alkalmazottnak: most rúgtuk ki konyhafőnökünket, mert idén először szabadnapot kért erre a hétvégére és december 25-ére is, családi okokra hivatkozva, úgyhogy jobbnak láttuk kirakni a szűrét…igen, karácsony előtt egy héttel.”

Az étterem vezetése pár perccel később levette az üzenetet a twitter oldalról, de addigra már több tízezren osztották meg. A vendéglő tulajdonosa azt állítja, amikor felvették a konyha vezetésére Knight-ot, egyértelmű elvárás volt vele szemben, hogy dolgozzon a legforgalmasabb időszaknak számító vasárnapokon. Ha eldönteni nem is lehet, kinek van igaza Knight mégsem járt rosszul: akciójának köszönhetően ajánlatot kapott az utca túloldalán lévő vendéglőtől.